OUR HISTORY

L

- 2009 -

Het begon allemaal in 2009 met een club enthousiaste vrijwilligers die een gezamenlijke passie deelden, namelijk: het organiseren van dance feestje voor iedereen! Het idee was dat iedereen volledig los kon gaan en al zijn energie kwijt kon op de beats en klanken van artiesten en DJ’s. Uiteindelijk werd dit idee omgezet in Stereo Sunday ‘Free Music Festival’! We horen je al denken, Free Music festival, dat is toch best gek? Dat klopt, een festival van zo’n omvang en dat helemaal gratis, dat is absurd! 

Het festival ontwikkelde zich in de loop der jaren door tot een volwaardig festival met 25.000 tot 30.000 bezoekers. Stereo Sunday kan zich met recht meten met de middelgrote festivals in Nederland. Namen als Hardwell, Don Diablo, Yellow Claw, Showtek en Wildstylez lieten Stereo Sunday compleet uit hun voegen barsten, en daar zijn wij maar wat trots op! Met de ontwikkeling van het festival ontwikkelde ook de maatschappelijke functie van Stereo Sunday. Stereo Sunday is een festival dat volledig georganiseerd wordt door vrijwilligers, creatief talent en jonge professionals die hun kunsten en skills willen vertonen! En zeg even eerlijk, hoe bijzonder is dat?

L

- 2018 -

In 2018 heeft Stereo Sunday het moeilijke maar dappere besluit genomen om haar gratis oorsprong los te laten, waarom? Het kon gewoon niet anders, alles werd duurder! Desondanks zijn we wel dicht bij onze roots gebleven, zijn we er nog steeds voor iedereen die keihard wil knallen en doen we nog steeds waar we goed in zijn: We provide the music!

L

- 2019 -

2019 is een speciaal jaar, we bestaan namelijk 10 jaar! Dit hebben we mede te danken aan alle vrijwilligers, sponsoren, maar bovenal hebben we dit te danken aan jou. De fan en bezoeker! DIKKE THANKS HIERVOOR! Komen de editie gaan wij weer een monster editie neerzetten en is Stereo Sunday weerde plek waar jij keihard uitje plaat kan gaan! Be prepared and…

L

- 2020 -

2020 is een zwarte bladzijde in ons boek. De wereld ging op slot en Stereo Sunday kon geen doorgang vinden. Geen feestjes, geen festival en al helemaal geen toekomstperspectief. Gelukkig hebben wij er samen met jullie toch een hele bijzondere editie van kunnen maken, want op zaterdag 4 juli vierden wij samen Stereo Sunday Thuisfestival. We trokken kijkers van over de hele wereld, van Nederland tot aan Mexico.

L

- 2021 -

Het was ontzettend spannend of Stereo Sunday door zou kunnen gaan. Lange tijd was het twijfelachtig en toen er geen vergunning verstrekt werd waren we genoodzaakt om het festival wederom te verplaatsen. Op het allerlaatste moment besloot de burgemeester van Venlo om de deur toch nog op een kier te zetten, met als resultaat: GROEN LICHT, Stereo Sunday mocht alsnog doorgaan. Samen met 150 vrijwilligers hebben we alles uit de kast getrokken om Stereo Sunday binnen 3 weken mogelijk te maken, voor jullie! En jullie lieten ons niet in de steek. Het werd een uitverkochte ‘Summer Carnival’ editie en met maar liefst 20.000 feestvierders paradeerden we 2 dagen lang door het Julianapark in Venlo!

L

- 2022 -

Een stijf uitverkochte editie met maar liefst 25.000 bezoekers, 6 stages, 90+ artiesten en een knaller van een eindshow! De 14e editie van Stereo Sunday was ‘all the way’ genieten! Bezoekers uit heel Nederland en Europa wisten de weg naar de ‘Southern Wilderness’ in het Julianapark te vinden. Vol trots kijken we terug op misschien wel een van de meest succesvolle edities uit onze geschiedenis. Fans, bezoekers en sponsoren BEDANKT! Op naar 2023!

L

- 2023 -

Twee dagen, 25.000 bezoekers, één Voyage of Craziness!👽 Stereo Sunday 2023 was wederom compleet uitverkocht. Een vol Julianapark ging mee op ontdekkingsreis, met meer dan 90 artiesten stond het park vol met alle soorten muziekstijlen. Aan al onze bezoekers en sponsoren, bedankt! See you next year!❤️

NL | EN