Coronamaatregelen

Hieronder vind je alle informatie omtrent de coronamaatregelen.

Algemene informatie

Om Stereo Sunday te mogen organiseren zijn wij verplicht om het coronabeleid van de overheid aan te houden. Deze maatregelen zijn onderhevig aan veranderingen. Wij zullen de regels op in onze FAQ up-to-date houden. Check deze pagina daarom regelmatig om op de hoogte te blijven.

Wanneer moet ik mij laten testen?

Wanneer je niet of niet volledig gevaccineerd bent, is een negatieve testuitslag vereist. Deze test moet binnen 40 uur voor aanvang van Stereo Sunday, door een erkende testlocatie, speciaal voor evenementen, worden uitgevoerd. Een afspraak maken voor een test voor toegang tot Stereo Sunday is verplicht en verloopt uitsluitend via www.testenvoortoegang.org

Zonder volledige vaccinatie of negatieve testuitslag zal de toegang tot Stereo Sunday worden ontzegd. Je moet dit kunnen aantonen in de corona check app. Daarnaast dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Heb je in de afgelopen 6 maanden corona gehad, en ben je positief getest bij de GGD?

Dan hoef jij je vanaf 1 juli niet meer te laten testen voor toegang. 
Vanaf 1 juli is het volgens de website van rijksoverheid.nl mogelijk om in de CoronaCheck-app een QR-code aan te maken die toegang verleent tot Stereo Sunday!

Hiervoor dien je WEL een bewijs te hebben van de GGD dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

LET OP! Dit is een beslissing die genomen is door de Nederlandse overheid. Wij hebben hier geen enkele zeggenschap in. De organisatie testenvoortoegang.org is volledig in handen van de Nederlandse overheid.

Ik ben al volledig gevaccineerd, moet ik me alsnog laten testen?

Nee dit is vanaf 24 juni 2021 niet meer nodig. Wanneer je volledig gevaccineerd bent, is het laten testen voor toegang niet meer vereist. Download de Corona check app op je telefoon en zorg ervoor dat je bewijs van vaccinatie in de app zichtbaar is middels een QR-code. Deze QR-code scannen wij bij de entree van Stereo Sunday. Daarnaast dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Heb je in de afgelopen 6 maanden corona gehad, en ben je positief getest bij de GGD?

Dan hoef jij je vanaf 1 juli niet meer te laten testen voor toegang. 
Vanaf 1 juli is het volgens de website van rijksoverheid.nl mogelijk om in de CoronaCheck-app een QR-code aan te maken die toegang verleent tot Stereo Sunday!

Hiervoor dien je WEL een bewijs te hebben van de GGD dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. Daarnaast dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Worden de kosten van de covid-test vergoed?

Ja, de kosten voor een test voor toegang tot Stereo Sunday worden door de overheid vergoed.

Hoe gaat het testen en het maken van een afspraak in z’n werk?

Stap 1.
Download de corona check app op je smartphone.
Klik hier om de officiële app te downloaden op een Android device.
Klik hier om de officiële app te downloaden op een IOS device.

Stap 2.
Open de app, klik op ‘maak afspraak’ en doorloop de stappen.

Een afspraak maken kan vanaf 2 weken voor aanvang van het festival. Wij adviseren je om tijdig een afspraak te maken. Daarnaast adviseren wij om zo dicht mogelijk bij je woonplaats een testafspraak te maken. Kom je bijvoorbeeld uit of uit de buurt van Roermond, Venray of Weert, laat je dan ook daar testen.

Stap 3.
Ga op het afgesproken tijdstip naar de locatie en laat je testen.

Stap 4.
De testuitslag ontvang je in de mail. Je ontvangt in dezelfde mail ook een code.

Stap 5.
Open de corona check app en klik op ‘Maak QR-code’. Voer hier de code in die je per mail hebt ontvangen en creëer een QR-code. Deze QR code is het bewijs dat je negatief getest bent.

Stap 6.
Ga naar de ingang van het festival terrein. Laat hier je entreeticket en de QR code zien, welke je in de corona check app hebt aangemaakt.
LET OP: Je dient ook een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Stap 7.
Have fun!

LET OP: Een negatieve testuitslag van de GGD of een negatieve zelftest worden niet geaccepteerd. Alleen een negatieve testuitslag of volledige vaccinatie, welke je kunt aantonen in de corona check app, bieden jou toegang tot het festivalterrein.

Wordt de 1,5 meter regeling gehanteerd op het terrein van Stereo Sunday?

De overheid heeft besloten dat de 1,5 meter regeling vervalt zodra iedereen getest of gevaccineerd is. Aangezien Stereo Sunday enkel toegankelijk is als je kan aantonen dat je volledig gevaccineerd of getest bent, is 1,5 meter afstand houden niet nodig. Daarnaast dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Ik heb mijn ticket volledig betaald, maar Stereo Sunday mag onverwachts toch niet doorgaan. Wat gebeurt er met mijn ticket(s)?

We gaan er natuurlijk vanuit dat Stereo Sunday gewoon doorgaat. Als Stereo Sunday vanwege de coronamaatregelen onverwachts toch niet door kan gaan, dan handelen wij dit netjes met jou af. Precies zoals wij dat met de tickethouders van 2020 ook hebben gedaan. Alle tickethouders ontvangen in dat geval een persoonlijk bericht van ons. Je krijgt dan de mogelijkheid om je ticket over te zetten naar een andere editie of om een restitutie aan te vragen.

Wie is er verantwoordelijk voor testen voor toegang?

Testen voor toegang is in handen van testenvoortoegang.org en stichting open nederland, een stichting die is opgezet vanuit de rijksoverheid. Dit staat volledig los van Stereo Sunday. Heb je vragen, omtrent het testen voor toegang, ga dan naar testenvoortoegang.org of stichtingopennederland.nl

Ik bezoek Stereo Sunday op vrijdag en zaterdag, moet ik me 2 keer laten testen?

Wanneer je niet of niet volledig gevaccineerd bent, is een negatieve testuitslag vereist. Deze test moet binnen 40 uur voor aanvang van Stereo Sunday, door een erkende testenvoortoegang.org locatie, speciaal voor evenementen, worden uitgevoerd. De termijn van 40 uur vervalt niet als je tussentijds ons festival bezoekt. 

Een negatieve test op vrijdag 2 juli verleent toegang tot het festival op vrijdag en zaterdag. Laat je je op donderdag 1 juli testen? Dan zul je je op zaterdag 3 juli opnieuw moeten laten testen om op zaterdag toegang te krijgen tot het festival. Daarnaast dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Ben ik verplicht om me te laten vaccineren?

We verplichten niemand om zich te laten vaccineren. Ben je niet gevaccineerd? Dan is het verplicht om een negatieve corona-test aan te tonen binnen de Corona check app. Deze test moet binnen 40 uur voor aanvang van Stereo Sunday, door een erkende testlocatie, speciaal voor evenementen, worden uitgevoerd. Een afspraak maken voor een test voor toegang tot Stereo Sunday kan via www.testenvoortoegang.org. Zonder negatieve testuitslag of volledige vaccinatie zal de toegang tot Stereo Sunday worden ontzegd.  Daarnaast dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Heb je in de afgelopen 6 maanden corona gehad, en ben je positief getest bij de GGD?

Dan hoef jij je vanaf 1 juli niet meer te laten testen voor toegang. 
Vanaf 1 juli is het volgens de website van rijksoverheid.nl mogelijk om in de CoronaCheck-app een QR-code aan te maken die toegang verleent tot Stereo Sunday!

Hiervoor dien je WEL een bewijs te hebben van de GGD dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

LET OP! Deze verplichting wordt ons opgelegd door de overheid. Wij hebben hier geen enkele zeggenschap in.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

Het dragen van mondkapjes is niet verplicht. Alle bezoekers kunnen aantonen dat zij volledig gevaccineerd of negatief getest zijn waardoor het dragen van mondkapjes niet noodzakelijk is. Daarnaast dien je WEL een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Ik ben positief getest waardoor ik niet naar Stereo Sunday mag, krijg ik mijn geld terug?

Dat is natuurlijk heel vervelend nieuws! Neem gerust contact met ons op en we zullen het ticketbedrag aan je terugbetalen. Stuur een mail naar info@stereosunday.nl met je bestelnummer en je positieve testuitslag.

Ik ben niet woonachtig in Nederland, ben ik welkom?

Ja, iedereen die naar een evenement gaat dat aangesloten is bij www.testenvoortoegang.org kan zich laten testen om toegang te verkrijgen, ook als je uit het buitenland komt. Kom je bijvoorbeeld uit Duitsland, dan is het dus noodzakelijk dat jij je laat via www.testenvoortoegang.org. Pas bij een negatieve test, die je kunt aantonen in de corona check app, krijg ook jij toegang tot het festival terrein.

Wat is het garantiefonds?

Het kabinet heeft toegezegd om 300 miljoen euro beschikbaar te stellen als garantiefonds voor de culturele sector. Het organiseren van grote evenementen en muziekfestivals die minimaal 3000 bezoekers trekken wordt daarmee vanaf 1 juli gesteund. Mocht het evenement vanwege de coronamaatregelen toch niet door kunnen gaan, dan wordt de organisator door het garantiefonds financieel ondersteund.

Mag ik desinfectiemiddel meenemen?

Ja, dit is toegestaan. Volgens de huidige maatregelen is het belangrijk om regelmatig je handen te desinfecteren. Daarnaast dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Vanaf wanneer kan ik een afspraak maken bij testen voor toegang?

Dit kan vanaf vrijdag 18 juni, via de corona check app of testenvoortoegang.org

Tickets Stereo Sunday 2021

Heb je vragen over Stereo Sunday 2021? Hier zetten wij de meest gestelde vragen op een rij.

Ik heb een ticket aanbetaald voor Stereo Sunday 2021, wat nu?

Je ontvangt in de week van 14 juni een e-mail van eventix (onze ticketprovider) met het verzoek om de restbetaling te voldoen. Let op: Dit moet voor zondag 20 juni 23:59 uur gebeuren. Zodra je de restbetaling hebt voldaan ontvang je jouw ticket welke toegang geeft tot het festival, mits je negatief getest of gevaccineerd bent, en dat kunt aantonen in de corona check app. Daarnaast dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Let goed op! Als je de restbetaling niet op tijd voldoet vervalt jouw recht op het ticket, inclusief de aanbetaling en gaat het ticket opnieuw de reguliere verkoop in. Zorg er dus voor dat je de restbetaling op tijd voldoet.

Wanneer start de ticketverkoop voor Stereo Sunday 2021?

Tickets voor Stereo Sunday 2021 zijn verkrijgbaar in onze ticketshop.

Ben er op tijd bij, want OP = OP. Met onze online tickets ben je namelijk verzekerd van toegang op het festival, mits je negatief getest of gevaccineerd bent, en dat kunt aantonen in de corona check app. Voor tickets aan de deur gelden hogere tarieven en de kans bestaat dat het festival is uitverkocht.

Ik heb een ticket voor Stereo Sunday 2020, is deze nog geldig?

Ja, je ticket is gewoon geldig voor onze editie op 2 & 3 juli 2021, mits je negatief getest of gevaccineerd bent, en dat kunt aantonen in de corona check app. Je hoeft verder niets te doen, ondanks dat de datum op het ticket niet klopt. Zorg er natuurlijk wel voor dat je jouw ticket zoals altijd meeneemt, digitaal of uitgeprint. Daarnaast dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

De 'reguliere' kaartverkoop start vanaf zaterdag 12 juni, 15:00 uur. Wat houdt dat precies in?

Vanaf zaterdag 12 juni 15:00 uur kun je direct een ticket scoren voor Stereo Sunday 2021, zonder aanbetaling. Je koopt in één keer je ticket welke direct toegang verleent tot het festival op 2 & 3 juli 2021, mits je negatief getest of gevaccineerd bent, en dat kunt aantonen in de corona check app. Daarnaast dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Welke soorten tickets zijn er te koop vanaf 12 juni 15.00 uur?

Stereo Sunday vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli. Vanaf 13 juni zijn de volgende tickets verkrijgbaar:

Stereo Sunday Summer Carnival Weekendticket
Dit ticket geeft toegang tot het festival op vrijdag en zaterdag.

Stereo Sunday Summer Carnival Friday Ticket
Dit ticket geeft toegang tot het festival op vrijdag.

Stereo Sunday Summer Carnival Saturday Ticket
Dit ticket geeft toegang tot het festival op zaterdag.

Voor deze tickets wordt niet met aanbetaling gewerkt. De tickets geven direct toegang tot het festival, mits je negatief getest of gevaccineerd bent, en dat kunt aantonen in de corona check app.

Wat zijn de openingstijden van Stereo Sunday 2021?

De openingstijden van het festival zijn dit jaar iets verruimd t.o.v. de vorige editie. 
Op vrijdag duurt het festival van 17.00 tot 01.00 uur.
 Op zaterdag duurt het festival van 15.00 tot 01.00 uur. 

Kan ik mijn ticket annuleren of verkopen?

Je kan je ticket niet annuleren. Wel is het mogelijk om je ticket te verkopen via www.ticketswap.nl of aan één van je vrienden. Let hierbij wel op dat de koper voldoende tijd heeft om een test af te nemen via www.testenvoortoegang.org

Festival Informatie

Hieronder vind je alle informatie, tips en handige weetjes voor je avontuur naar Stereo Sunday. Heb je ondanks de informatie hieronder nog vragen, check dan even onderstaande FAQ, waar we nog antwoord geven op tal van vragen.

Tickets

Tickets voor Stereo Sunday 2021 zijn vanaf nu verkrijgbaar in onze ticketshop.

Ben er op tijd bij, want OP = OP. Met onze online tickets ben je namelijk verzekerd van toegang op het festival, mits je negatief getest of gevaccineerd bent, en dat kunt aantonen in de corona check app. Voor tickets aan de deur gelden hogere tarieven en de kans bestaat dat het festival is uitverkocht.

Openingstijden & locatie

De openingstijden van het festival zijn dit jaar iets verruimd t.o.v. de vorige editie. 
Op vrijdag duurt het festival van 17.00 tot 01.00 uur.
 Op zaterdag duurt het festival van 15.00 tot 01.00 uur. Locatie: Julianapark Venlo.

Minimum leeftijd

Stereo Sunday is toegankelijk voor alle leeftijden.

Vervoer / bereikbaarheid

Stereo Sunday vindt jaarlijks plaats in het Julianapark te Venlo, recht tegenover het NS Station. Dat maakt het festival goed bereikbaar.

Bekijk hieronder meer over de bereikbaarheid per vervoersmiddel:

Bus
Vanuit verschillende regio’s worden er busreizen georganiseerd die jou vlak bij ons festivalterrein afzetten.

Organiseer je zelf een eigen busreis? Lekker bezig! Neem contact op met info@stereosunday.nl om meer informatie over de route en parkeermogelijkheden te ontvangen.

Auto
Kom je met de auto naar het festival? Het festivalterrein ligt midden in het centrum van Venlo. Navigeer naar één van de parkeergarages of maak gebruik van de vele parkeerzones.

Kom je met een elektrische auto? Zorg dan dat deze voldoende is opgeladen… Er zijn namelijk maar een beperkt aantal parkeerplaatsen waar laadstations aanwezig zijn.

Openbaar vervoer
Stereo Sunday is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het festival vindt plaats in het Julianapark aan de ‘Deken van Oppensingel’ in Venlo. Plan je trip snel en eenvoudig via 9292-Reisplanner en NS-Reisplanner.

Nabijgelegen aan het park ligt het bus- en treinstation van Venlo. Het is een paar minuten lopen naar het festivalterrein.

Kiss & Ride
Laat je jezelf afzetten bij het festivalterrein? Je kunt hiervoor gebruik maken van de Kiss & Ride zone bij station Venlo. Volg de bebording in nabijheid van het festivalterrein en volg de instructies van de verkeersbegeleiders op. Navigeer naar ‘stationsplein Venlo’.

Taxi
Er staan verschillende taxi’s opgesteld om je na afloop van het festival naar huis te brengen.

Fiets of te voet
Woon je in de buurt? Pak dan de fiets of benenwagen. Er zijn voldoende fietsenrekken aanwezig waar je jouw fiets kunt parkeren.

Geldig legitimatiebewijs meenemen!

BELANGRIJK! Naast je geldige ticket en de QR-code in de CoronaCheck-app, dien je ook een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen.

Mobiel bereik

We doen ons best om een goede mobiele verbinding tot stand te brengen gedurende het festival. We zijn hierin afhankelijk van de Nederlandse telecomproviders. In samenwerking met een aantal grote partijen doen wij ons best zodat jij zo goed mogelijk kunt appen, bellen en je socials kunt checken.

Betaalmogelijkheden op het festivalterrein

Eten en drinken kan tijdens het festival uitsluitend worden gekocht met onze festivaltokens. Deze zijn te verkrijgen bij onze muntenkassa’s. Je kunt zowel pinnen als cash betalen.

Pers

Heb je vragen over persaccreditaties of andere pers-gerelateerde zaken? Neem dan contact op door een mailtje te sturen naar Mark Boots.

Vrijwilligers

Stereo Sunday wordt volledig georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers. Zonder die vrijwilligers is er geen Stereo Sunday.

Van promotor tot decorbouwer… van fotograaf tot elektricien. Stereo Sunday  is voortdurend opzoek naar (jonge) professionals met talent.

Heb je interesse? Meld je snel aan via het vrijwilligersformulier of stuur een mail naar onze vrijwilligerscoördinator Wouter via: vrijwilligers@stereosunday.nl.

Zero tolerance

Stereo Sunday handhaaft een zero tolerance beleid. Dit wil zeggen alle vergrijpen en uitingen van criminaliteit en/of overlast kunnen leiden tot verwijdering van het terrein, en de politie op de hoogte wordt gesteld.

Tabaksverkoop

Op het festivalterrein van Stereo Sunday wordt geen tabak verkocht.

Contact

 Heb je ondanks de informatie hierboven nog vragen, vul dan het onderstaande formulier in.

NL | EN